Ajándékokkal és kutyákkal lepték meg a látássérült gyerekeket

Megosztás

Már hagyománnyá vált, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola karácsonyi ajándékkal és a kutyusok látogatásával kedveskedik a látássérült és rászoruló gyermekeknek az ünnep közeledtével. Ráadásul évről évre több ajándékkal lepik meg a gyermekeket.

Már több mint egy évtizede segíti az alapítvány vakvezető kutyák kiképzésével a látássérült emberek életét. Ezen időszak alatt ők is rengeteg támogatást és segítséget kaptak adományozóiktól az ünnep közeledtével pedig szeretnek ebből visszaadni a rászorulóknak.

Esztendőről esztendőre egyre több csomagot visznek a karácsonyfa alá: míg az első évben ötvenen örülhettek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jóvoltából, addig tavaly hatvannégyen, idén pedig már nyolcvanhatan – többségükben látássérültek. A vármegyebéli gyermekeket rehabilitációs szakemberek és családsegítő munkatársak közreműködésével választották ki – hangzott el az eseményen.

A gyerekek többsége látássérült, de ezúttal is akad köztük olyan, akinek hátrányos helyzete nem teszi lehetővé, hogy ajándékot kapjon karácsonykor – mondta el Balogh Ádám, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola pszichológusa, egyben a rendezvény ötletadó szervezője, akinek vakvezető kutyája segített az ajándékok átadásában.

A kezdeményezés december elején indult az alapítvány Facebook-oldalán. A kívánságok – mint azt megtudtuk – nagyon gyorsan teljesültek: a meghirdetés első napján két óra, a másodikon már csak egy óra kellett ahhoz, hogy minden gyerek „angyalkára” leljen a karitatív akció során. Az ajándékok nagy része játék és édesség, de megtalálhatóak köztük ruhák, valamint használati tárgyak, így például hajgöndörítő, hajvágó vagy épp tortakészítő eszközök is.

Tegnap arról számoltunk be, hogy a városvezetés pedig a civileket hívta közös karácsonyi ünneplésre a Városházára. Erről itt olvashat bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek